Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

lördag 20 augusti 2011

Björn Sandström: Tusenbröderna - Bokomdöme

Tusenbröderna
Av Björn Sandström
Tre Böcker 2011
Björn Sandström skriver thrillers. Om det kalla kriget i våra dagar. Hotet kommer oftast från öst. Det är inte utan att man känner igen temat från det otal spionromaner som skrevs för några tiotal år sedan.

Den ryska maffians värste mördare Koljan dyker upp igen. Han har figurerat i en tidigare roman av Sandström. Koljan representerar Det Tusenåriga Brödraskapet med rötter i Sovjetkommunism och nazism. De försöker ta över Sverige genom att nästla sig in i det sociala nätverket. Till att börja med är det äldrevården som de riktar in sig på.

Intrigen är m a o mycket fantasifull och det blir emellanåt tämligen spännande. Men boken blir ändå väldigt kverulerande. Ett kverulerande främst över Sveriges militära nedrustning och över förfallet inom äldrevården. Flera andra saker får sin släng av sleven, stora som små, t ex dubbdäcksförbudet på Hornsgatan i Stockholm.

Samhällskritiken och klagandet tar tyvärr över själva intrigen och blir det som känns som bokens huvudändamål. Synd!!!

Betyg: 2 tomteluvor

Inga kommentarer: