Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 29 augusti 2011

Ulf Durling hos Deckarvännerna

Deckarförfattaren och deckarakademiledamoten Ulf Durling var på besök hos Sällskapet Deckarvännerna. Han var där främst för att tala om Svenska Deckarakademins jubileumsbok - 221 deckare du bör läsa innan du mördas. En typ av bok som ju blivit väldigt populär numera. Och att det är 221 istället för det vanliga 1 001 är ju naturligtvis inspirerat av Sherlock Holmes väldsberömda adress 221 Baker Street.

Han berättade om hur Akademins ledamöter var för sig och tillsammans valt ut de 221 böcker som ingår. De har dessutom skrivit små korta beskrivningar och motiveringar till sina val. På det stora hel en utmärkt samling deckare, som Herr Omar skulle ha sagt.

Ulf berättade också hur det kom sig att han började intressera sig för och börja läsa sagor. Han hade fått ärva Tusen och en natt - men kanske var det snarare illustrationerna som lockade den unge pojken. En barbröstad Scheherazade t ex.Inga kommentarer: