Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

söndag 3 juni 2012

Norrlands längsta bokbord i Söderhamn

1-2 juni genomförde Föreningen Skrivare i Hälsingland i samarbete med Söderhamns Bibliotek och Bilda ett trevligt litterärt arrangemang i Söderhamn. Norrlands längsta bokbord dukades upp med mängder av böcker och därtill tillhörande författare.
Naturligtvis hade alla författarna korta framträdanden också. För den boksugne fanns många klipp att göra och mycket intressant att lyssna på. Föreningen passade också på att ha boksläpp för sin antologi I lokattens spår. Antologin innehåller en karamellpåse fylld med prosaberättelser och poesi. Föreningens ordförande Ewa Wiklander släppte rent bokstavligt boken och sedan skålades det i för stunden lämplig dryck.
Det var särskilt njutbart att få lyssna på författare och uppläsningar från så många olika genrer. Att få kastas mellan kriminalberättelser och poesi är en lisa för den ord- och bokstavsälskande.
Författare som syntes bakom bord och mikrofon var:
 


Leif Strandberg
                          Helena Sigander






 

                                            




Ahrvid Engholm                                Henrik Tandenfeldt 














                                                    Kjell E Genberg       Ulf Broberg

                                                         


Irene Canel                    Bo R Holmberg








      


Vibeke Olsson Falk

                             Kerstin Svevar







Bertil Falk

                                Ulf Durling

Vädergudarna var nu inte på sitt bästa humör. Visserligen bjöd fredagen på en värmande sol, men när det blev lördag hade himlen bestämt sig för att öppna alla regnslussar och låta vinden pina i horisontell riktning. En snabb flytt in i Söderhamns fina bibliotek krävdes, men då missar man naturligtvis många spontanbesökare.

Men jag måste tacka arrangörerna för en helg som i trevlighet överglänste det mesta. Jag, som icke-författare, fick mitt lystmäte tillfredställt med litterär information och läslusten ytterligare stimulerad. Tack Föreningen Skrivare i Hälsingland!!

Inga kommentarer: