Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

onsdag 7 november 2012

Nashville Rebel - Filmomdöme

Nashville Rebel
1966
Regi: Jay J. Sheridan
Det här är en äkta country & westernfilm. Många av de riktigt gamla stjärnorna fick vara med som både artister och skådespelare. Den unge Waylon Jennings fick något av ett genombrott med titelmelodin och även med balladen Green River.

Det är tveklöst Waylons sång som är filmens behållning. Som skådespelare är han väl ungefär i klass med Elvis. Hela filmen är lite av en Presleykopia. Den unga artisten får chansen att slå igenom och gör det. Den skurkaktige managern lurar honom att överge sin flicka. När det skär sig med managern har han inget kvar men får en ny chans. Han väljer då flickvännen. Tårdrypande men precis som det ska vara.

Countryrävarna Tex Ritter, Porter Wagoner, Loretta Lynn, Sonny James och Faron Young får spela sina låtar och det är intressant att se vad som hänt med denna musik sedan dess. En utveckling där just Waylon Jennings var en av föregångarna. Waylon var alltid Waylon. Han gick bort för tidigt, men vi minns hans sånger. Om det inte varit för honom hade filmen fått ett ganska uselt betyg.

Betyg: 3 tomteluvor

Inga kommentarer: