Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 4 juli 2016

Märkliga skivomslag 501

Herr Dryck har en förkärlek för dansbandsomslag. Så här säger han om detta fynd:

"Här ser vi ett närmast hysteriskt glatt gäng, bortsett från en av medlemmarna. Roghurt, gossen ute till höger, försöker tappert le men vi kan se tårarna blänka i hans ögon och näsan är rödgråten.

Det var hans bil. Det var han som erbjöd sig att skjutsa ut allihop i den svarta natten för fotografering, men föga visste han då vad som komma skulle.

- Vi sätter oss på bilen! utbrast Gunvard, och innan Roghurt lyckats skratta bort den hemska idén hade de övriga tre stämt in i glada bifall.

Livard och Hävert stegade upp över motorhuven så att det small i plåten, och när Roghurt inte trodde det kunde bli värre plockade Gunvard fram sin strandstol. De vassa träbenen rev sig ner i lacken med ett skrik, och när han satte sig ned bucklades hela taket med ett ljudligt "bang" så att lackflagorna flög.

Så satt de där uppe på hans älskade ögonsten, och Roghurt visste inte vart han skulle ta vägen.

- Kom och sätt dig! ropade Hävert.

- Alla måste sitta på bilen! förklarade de, och med en hård klump i bröstet försökte Roghurt göra sig så lätt som möjligt när han gick upp och satte sig på takets stadigaste del.

Därefter knäpptes bilden, och här ser vi resultatet. Vita tubsockor i loafers, fluorsköljgröna kavajer och Gunvards ondskefulla leende och blänkande glasögon. Det är en tragisk historia, men framförallt är det ett tarmvridande fult omslag.

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer: