torsdag 19 mars 2009

De tre musketörerna

Unge smalhöftade d Ártagnan dyker upp en dag från ingenstans. Han har en gitarr på ryggen, en värja i handen och han tänker bli KÄND. Och han vet vart han ska ta vägen. Ryktet om Athos, Aramis och Portos har till och med nått hålan han kommer från.
Så börjar detta fantastiska teater och musikäventyr på Stockholms Stadsteater. Norrmannen Alexander Mörk-Eidem har återigen lyckats modernisera ett klassiskt stycke till att bli ett fulländat verk i vår tid. Musketörer som hårdrockare, vilken idé - men det funkar garanterat. Musiken framförs ypperligt och sången är magisk, och alla gamla rockdängor flyter naturligt in i den makalöst roliga och roande handlingen. Jag njöt varje sekund åt denna burlesk. Johannes Ba Kuhnke som d Ártagnan är elektrisk, han verkar född till hårdrockssångare. Och därtill Fares Fares, Leif Andrée och Andreas Kundler som Athos, Portos och Aramis - vilka otroligt tragikomiska figurer. Om ni aldrig går på teatern måste ni ändå gå och se De Tre Musketörerna. Det är inte helt enkelt att få biljetter. Publiktillströmningen är med all rätt gigantisk. Det var länge sedan jag hade så roligt.

Inga kommentarer:

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...