söndag 8 mars 2009

The Zombies levererar än

Jag var på konsert härom kvällen med döttrarna. Vi var på Debaser Medis och spanade in sextiotalsbandet The Zombies. Bandet som på den tiden var för bra för att finnas. Alla älskade dem, men ingen köpte deras plattor. Därför upphörde de som grupp innan deras mest berömda album Oddesey and Oracle hamnade på skivdiskarna. Albumet har varit omtalat ända sedan dess och sålt bra år efter år.
Förra året började de spela som band igen efter att ha gett en mycket kritikerrosad konsert i London där de spelade sitt berömda album från första till sista spår.

Nu i Stockholm hade de tyvärr också försökt krydda anrättningen med lite nyare material från Colin Blunstone och Rod Argents senare solokarriärer. Sömnpiller. Men när de spelar de gamla sextiotalsfavoriterna med skön stämsång lyfter det. De kan än - och de sex nummer de spelade från Oddessey and Oracle var kvällens höjdare. Allra mest A Rose for Emily och Time of the Season. Och självklart fick vi höra She's Not There och deras fantastiska version av Summertime.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3