onsdag 25 augusti 2010

Johannes Källström: Mörkersikt - Bokomdöme

Mörkersikt
av Johannes Källström
Massolit 2010
I John Ajvide Lindqvists spår har skräck- och spökhistorier fått en renässans. Johannes Källström debuterar med en samling skräckinjagande sagor om kaos.

Författaren är född 1972 och bosatt i Örebro. Hans passion för skrivande i allmänhet och sagor och myter i synnerhet har resuterat i denna samling. Och det tackar vi för. En mer fulländad debut är svårt att tänka sig. De kalla kårarna avlöser varandra. Källströms historier är så rysliga att de inte bör läsas efter skymningstid.

De flesta sagorna har två poliser som återkommande fasta punkter, som gemensam nämnare. Poliser som drabbas hårt av de hårresande händelser som utspelar sig. Trots att berättelserna definitivt inte är för barn bottnar de ändå i kända sagor som t ex Törnrosa och Rödluvan.

I november kommer Johannes Källström med en ny sagosamling. Offerrit, annorlunda sagor om besatthet. Även om månaderna är få till dess, känns väntan alltför lång.
Betyg: 4 tomteluvor

Inga kommentarer:

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...