onsdag 2 oktober 2019

Märkliga skivomslag 729

Det finns ingen som Herr Dryck. Han nosar upp de bästa omslagen och han har alltid något mycket spirituellt att säga om dem. Här är ett till:

"Grundupplägget är följande: sex karlar i kopiöst hemska utstyrslar står i en trappa som klätts i nästan lika vidrigt mönstrat tyg. Kombinationen blir en riktig syradusch för ögonen. Kostymerna är fullständigt skandalösa, mönstringen är som ett mellanting mellan en topografisk karta och en psykedelisk backdropmålning från en ravefest. Med andra ord ett suveränt val av mönster för att göra åskådaren illamående innan man ens sätter på skivan.

Längst till vänster ser vi en sammanbiten kille med obehagligt intensiv seriemördar-blick, vilket inte alls passar in bland de andras charmiga leenden. Till höger om honom står Kvinnokarlen, med läckert underbett och polisonger som växer ner på halsen. Man kan också ana vad skvallerskribenterna hade kallat ett "nipple-slip". Bredvid honom står en stråtrövare med Robin Hood-vibbar, och till höger om honom en fjunig typ som fått en så kort kavaj att magen rasar ut. På högerkanten står bandets två kvinnliga medlemmar.

På väg ner för trappan kan vi se reklam för de två mycket lyckade restaurangkedjorna "Restaurangen" och "Pizzerian".

Asterisken efter bandnamnet antyder att det syftar på just en asterisk, och i så fall är bandnamnet felstavat. Ett språkfel i samma kategori som skämt och sidor, börjat och brinna, advokado, interjuv, Biblen, busshållsplats, orelevant, situationstecken, åtminstonde och expresso.

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3