lördag 1 oktober 2022

Britt Peruzzi: Ensam ö - Bokomdöme


Ensam ö

av Britt Peruzzi

Bazar 2022

ISBN 9789180064194, Inbunden, 383 sidor

 

Mot höga odds gillar jag Britt Peruzzis bokserie. Mycket. Trots att det inte är perfekt. Trots att här finns en del språkfel och formuleringar som en god redaktör borde ha satt tänderna i. Det här är fjärde delen i Rivieraserien. Alla delarna är berättade i ett angenämt långsamt tempo. Där finns mycket mat och dryck, utan att överdriva, men som förhöjer hunger och törst under läsningen.

Britt Peruzzi är journalist, som många krimförfattare. Hon har italienska rötter, vilket naturligtvis påverkar hennes skrivande.

Författaren har förlagt sina historier till franska Nice och huvudperson är polisen Alda Luppi. En kvinna som det är lätt att älska. Läsaren vill verkligen att det ska gå bra för henne. Boken tangerar feelgoodgenren, men det är snarare en kriminalroman med några trevliga inslag. Och som sagt, de här böckerna triggar min egen trivselfaktor.

Alda är på semester i Sverige och får ett uppdrag hemifrån. En ung fransyska är försvunnen. Från ett kloster i Helsingborgstrakten. Ett kloster som ingen lämnar, där lever man ett eremitliv.

Väl hemma i Frankrike brottas polisen med ett mord på en trebarnsfar. Samtidigt kan fallet med den försvunna nunnan inte lämna Alda.

Luppis privatliv kommer alltmer i fokus. Det känns som att där är en fling på gång med kollegan Santone. Bara det gör att nästa bok är efterlängtad. Men inte utan något litet mord att lösa då.

Betyg: 5 tomteluvor  


Foto: Andreas Lundberg
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Nisse för fem finfina tomteluvor! Kram/Britt

Nisse Scherman sa...

Jo, jag har ju ingen sexa.

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...