måndag 17 april 2023

Sara Hagström: Vargdräparen - Bokomdöme

 

Vargdräparen

Av Sara Hagström

Lind & Co 2023

ISBN 9789180186124, Inbunden, 327 sidor

 

Titeln på boken väcker intresse. Den inger en känsla av att här finns konflikter som ska lösas våldsamt och som gäller vargproblematiken. Där blir jag lite besviken. Det är närmast i bisatser som detta berörs. Junselevargen var ändå ett rikskänt djur som transporterades runt i Sverige. Det hindrar inte att här finns en intressant intrig konstruerad av en debutant.

 

Spelplats är Junsele som är en ort i nordvästra Ångermanland med mindre än tusen innevånare. Det betyder att alla känner alla mer eller mindre. När en man blir skjuten i huvudet skickas poliser från flera olika håll. De blir främlingar i orten. Poliserna är välgörande olika, men kanske lite väl extrema i sina handlingar. Konflikterna blir emellanåt lite naivt underliga. Det finns också logiska luckor i intrigen som stör mig.

 

Allt har naturligtvis sin upprinnelse bakåt i historien. Läsarna får också i inskjutna kapitel följa vad som hände femton år tidigare. Det handlar mycket om svek och hämnd.

 

Den här boken känns som om den kunde ha blivit så mycket bättre med några vändor till i redigeringen. Om författaren får förnyat förtroende hoppas jag att det blir så.

Betyg: 3 tomteluvor  


Foto: Mattias Berglund


Inga kommentarer:

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...