Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 29 juni 2010

Jonas Moström: Mirakelmannen - Bokomdöme

Mirakelmannen
Av Jonas Moström
Lind & Co 2010

Jonas Moströms Mirakelmannen är en slags svensk motsvarighet till TV-serien Morden i Midsomer. I den lilla byn Bråsjö i Medelpad begås flera brutala och spektakulära mord. Mystiken tätnar och innevånarna i byn håller varandra om ryggen. Dessutom är Bråsjö kriminalkommissarie Jonas Axbergs födelseby och han konfronteras nu med personer och minnen som ställer hårda krav på honom.

Författaren fortsätter att mixa relationshistorier med kriminalgåtor även om brotten och utredningen denna gång fått lite större plats. Men Axbergs bekymmer med sin nuvarande och sin före detta flickvän är ändå intressanta och det som gör att man vill läsa mer. Att brottslingarna inte alltid åker fast i Moströms böcker är nog bara att betrakta som att han kommer nära verkligheten.

Skeenden, ledtrådar och överraskningar är ibland lite väl uppenbara för en van deckarläsare och blir då allt annat än just överraskningar. Sådant som jag listat ut för flera böcker sedan blir nu uttalat.

Att författaren gärna väljer sjukhusmiljöer är inte så konstigt eftersom han är läkare, och även har en sådan bland de stående huvudpersonerna. Denna gång är det hälsocentret Symfonikliniken som bokens handling kretsar kring.

Jag är ganska säker på att Jonas Moström har och får en trogen läsarkrets som främst föjer huvudpersonernas problem i livet. Jag är ganska nyfiken på hur det skall gå för dem själv!!

Betyg: 3 tomteluvor

2 kommentarer:

Mr Lord sa...

Ha de så skönt på landet, vi ses väl till årsmötet hoppas ja.........Stefan

Nisse Scherman sa...

Man vet aldrig, jag gör lite nedslag hemma då och då. Kanske till någon sommarserie.