Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 1 februari 2011

Veckans låt 96

Den 26 mars 1996 var det svenskt överst på Tio i Topp igen. Stockholmsbandet Ola & The Janglers låg där i en vecka med Love Was On Your Mind.

Vid denna tid bestod gruppen av Ola Håkansson, Claes af Geijerstam, Johannes Olsson, Åke Eldsäter och Leif Johansson. Ola bildade sedemera gruppen Secret Service, deltog i melodifestivalen och är nu framgångsrik skivbolagsdirektör. Även Leif Johansson var med i Secret Service.

Claes "Clabbe" har vi ju hört i minnesvärda radioprogram. Dessutom vann han Melodifestivalen tillsammans med Göran Fristorp med låten Sommaren Som Aldrig Säger Nej. Johannes är nu en av Sveriges mest erkända konstnärer.

Jag kan tyvärr inte hitta rätt låt, så jag bjuder istället på en något senare inspelning med gruppen från det svenska TV-programmet Soffan.

Ola & Janglers framför What A Way To Die dirigerade av programledaren Robert Broberg. Dessutom ser vi som låtsasmusiker Monica Ekman som var motspelerska till Ola i Jan Halldoffs långfilm Ola & Julia.

Inga kommentarer: