Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 28 februari 2012

Hagmans Konditori på Intiman


Jag var på After Shaves revy Hagmans Konditori i helgen. De var förstärkta med Anders Eriksson från Galenskaparna och Pernilla Emme. Claes Eriksson har för övrigt regisserat och skrivit alla texter.

Även om det finns en del dråpliga sketcher och komiska inslag, så råder det inget tvivel om att det är musiken man minns bäst. Och det är snarare en musical än en revy. Fyra äldre herrar träffas av en händelse på en kaffebar. De har inte setts på femtio år. De minns att Hagmans Konditori, där de alltid träffades då, låg på samma plats. Minnena sköljer över dem. Allt illustreras med musik från den tiden, men med nya underfundiga texter.

En bra orkester, goda sånginsatser, 50-talskläder och låtar som går rätt in i hjärtat. Det är som gjort för succé. T ex minns jag deras version av Surfin' Bird som på Intiman får heta Surfin' Nörd och häcklar Internet, Facebook och mobiltelefoner.

Inga kommentarer: