måndag 8 juni 2009

Bossen håller än

Igår spelade Bruce Springsteen för tredje gången på fyra dagar på Stockholms Stadion. Vi hade biljetter till den spelningen. Vilket flyt. Efter kyla och regn på de två första konserterna lös nu solen, och vi satt perfekt placerade i solskenet. Man kunde sitta i skjortärmarna till kvart över nio.

Bruce ger alltid järnet och denna gång var många av mina favoriter på spellistan som t ex Ramrod, Thunder Road och The River. Men häftigast var nog ändå de covers han körde, Twist And Shout och Tommy James & The Shondelles sextiotalsklassiker Mony, Mony.


Publiken var på G och bandet var som vanligt tight, och då spelar det ingen roll att det inte alltid låter 100 %. Spelglädje och energi övervinner det mesta. Trummisen Max Weinburg hade fått ledigt och ersatts på denna Europadel av turnén av 18-årige sonen Jay. Snacka om världens bästa sommarjobb!!!

Men det kan väl inte bli annat än bra när 1949 års män får härja Bruce, Göran Persson, Ulf Lundell, Carl Bildt och undertecknad. Hmmm!!!

Svenskättlingen Nisse Lofgren öppnade konserten med Idas sommarvisa på dragspel. Härligt insmickrande. Och innan det brakade loss hamnade vi på grekisk restaurant på Valhallavägen, Kouzina. Lysande - bra service - god mat - humana priser.

På det hela taget en strålande afton. Mjauuu!!!

1 kommentar:

Maria sa...

det var hur bra som helst........... galet bra

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3