Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 9 september 2010

Peter Bäckman: Frostbett - Bokomdöme

Frostbett
Av Peter Bäckman
Jengel Förlag 2010

Det blir allt vanligare att ge ut böcker direkt i pocket. I alla fall gäller det för mindre förlag. Naturligtvis är det ett sätt för mindre kända och inte så etablerade författare att på det viset bli mer uppmärksammade och tillgängliga.

Peter Bäckmans bok Frostbett är ingen banbrytande bok. Den är upplagd efter dagens gängse koncept. En händelse i barndomen som ska hämnas. Flera mord begås. De är bestialiska. Polisen står frågande. Men trots brist på nya grepp är denna bok mer läsvärd än de flesta andra med samma upplägg. Ämnet mobbning är förvisso behandlat i flera kriminalromaner tidigare, men tål att återanvändas. Det är ständigt aktuellt.

Kriminalinspektör Tideman i Östersund ställs inför svåra problem när två mördade personer hittas med kort tids mellanrum. Mördaren har plågat sina offer och polisen finner inget samband mellan dåden.

Jag är visserligen kraftigt allergisk mot att man får följa mördaren parallellt i handlingen, men här är det motiverat och förhöjer spänningen. Allt för att konsekvenserna av mobbning ska belysas.

Svårast har författaren att beskriva polisernas vardags- och familjeproblem. Där haltar trovärdigheten något.

Peter Bäckmans Östersundspoliser är trevliga bekantskaper som vi säkert får höra mer om.

Betyg: 3 tomteluvor

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vad kul att du tyckte att Frostbett var okej. Nu finns min uppföljare ute. Den heter "I saknaden föds hatet". Läs den gärna! mvh Peter Bäckman

Anonym sa...

Har du läst den nya boken jag trippade om?! Va!? Annars får du smisk

Nisse Scherman sa...

Tyvärr inte läst. Det är många böcker som väntar på att bli lästa och "I saknaden finns hatet" är långt bak i kön.