Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

fredag 12 juni 2015

Märkliga skivomslag 401

Detta höjdaromslag kommenteras bäst av Herr Dryck:

"Bandet heter "Contrazt" och har satt detta ord i märklig framtidsfont högst upp på skivan. "Contrazt" får väl förmodas vara en felstavning av Kontrast eller Contrast, och följaktligen syfta på detta. En härligt komplex motsägelse är att de då valt att kombinera fluga, skjorta, byxor, strumpor, skor och gardin i nyanser som alla skiljer sig från varandra genom ytterst lite kontrast!

Skjortorna är i en blek fläsknyans, och bryter av mot byxorna genom en ytterst liten färgavvikelse. Hos mannen på högerkanten tycks skjorta och byxor närmast vara i samma färg, men hos de övriga kan vi se att byxorna är en aning ljusare. Tubsockorna är vita, och bryter av mot de gräddvita skorna med en jobbigt liten nyansskillnad. Flugorna är förvisso gräddvita de också, men tillsammans med de ljusa skjortorna funkar det ändå inte. Alltsammans är samlat framför en husvagnsgräslig gardin i ännu en skär kasslernyans med röda herpesutslag, och det hela är inringat av en kvadrat i ännu en sorts rosa.

Notera även de tunna skära skärpen, killen som lagt sin halskedja runt sin fluga och givetvis frisyrerna. Luggen på killen längst till vänster är i absolut världsklass, uppfluffad stor som en bigpacklåda. Killen som står skojfriskt utanför bilden kammar hem extrapoäng för sin raka hockeynacke i äkta MacGyver-stil.

De omgivande färgerna, och det faktum att ett skärt tema inte var ett höjdarval från första början med tanke på deras skandinaviska hudtoner, gör paketet till en riktig höjdare."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag 

Inga kommentarer: