onsdag 29 augusti 2012

Deckarvännerna åker till Västerås

Hans-Olov Öberg
Sällskapet Deckarvännerna åkte till Västerås för att träffa några av stadens deckarförfattare och en förläggare. Stadsvandring med mordiska platser, lunch och kaffe stod på det lekamliga programmet. Andligen fick vi oss till livs mycket om de böcker som de två författarna och föräggaren presenterade. Dessutom fick vi veta mycket om Maria Langs tid i Västerås. Där föddes hon, och där gick hon i skola.

Marianne Cedervall
Hans-Olov Öberg berättade om sina två senaste böcker som tilldrar sig i Västerås. Djävulens tonsteg och någon att lita på. Den senare är på väg ut på bokhandelsdiskarna nu. De tilldrar sig i 70 respektive 80-tal, och den första boken fick goda recensioner av mig. Omdöme om den andre kommer inom kort här på bloggen.

Marianne Cedervalls böcker har som skådeplats Gotland och Lappland. Hennes huvudpersoner Mirjam och Hervor har blivit älskade av många och en ny bok kommer i december. Marianne bor i Västerås och var den som initierat berättade om Maria Lang.
Arne Olofsson
Förläggaren Arne Olofsson ger bl a ut de humoristiska deckarna av pseudonymen Aron Olnafors. De har fått mycket lovord och jämförs ofta med Bo Baldersson.

På det hela taget var det en angenäm och trivsam dag och vi åkte alla hem med ljusa minnen och lätta hjärtan.

Inga kommentarer:

Malin Persson Giolito: Motiv - Bokomdöme

  Motiv Av Malin Persson Giolito Wahlström & Widstrand 2024 ISBN 9789146241591, Inbunden, 316 sidor Efter den monumentala succén med Stö...