Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 6 augusti 2012

Mari Jungstedt: Den sista akten - Bokomdöme

Den sista akten
Av Mari Jungstedt
Albert Bonniers förlag 2012
ISBN 9789100127671, Inbunden, 314 sidor
Mari Jungstedt tillhör de författare som i sina kriminalromaner lägger stor tonvikt på familje- och relationsproblem. I den genren är hon inte bäst, men heller inte sämst. Samtidigt är det svårt att sticka ut när man skriver sådana deckare efter som det finns ganska många konkurrenter.

Skilsmässor, otrohet och återföreningar står m a o mest i fokus, men naturligtvis finns här en mordhistoria också. En journalist hittas mördad under Almedalsveckan. Uppståndelsen är stor och utredningen pekar åt olika håll. Vi återser poliserna Anders Knutas och Karin Jacobsson i Visby. Samtidigt som de utreder brottet fattar de mer och mer tycke för varandra, vilket naturligtvis komplicerar arbetet.

Dessutom får polisen upp ett spår efter Vera Petrov som undsluppit dem i tidigare böcker. Mördarjakten för Knutas till Spanien där den dramatiska upplösningen av det fallet sker.

Mari Jungstedt fyller sin plats väl i den svenska deckarfloran, men utan att utmärka sig mer än andra. Detta är faktiskt den tionde boken i serien. Tiden går. Kanske kommer hon likt andra författare avsluta med det antalet och börja om på ny kula med andra huvudfigurer. Och varför inte?

Betyg: 3 tomteluvor   Foto: Anna-Lena Ahlström

Inga kommentarer: