måndag 10 november 2014

Märkliga skivomslag 340

Det här undersköna skivomslaget måste Herr Dryck oundvikligen få kommentera:

"Här har vi en skiva som djupdyker i cajunfolkets säregna folkmusik. Det är ett beundransvärt försök att visa upp en mycket sluten och förbisedd genre för en bredare publik, en satsning som tyvärr skiter sig spektakulärt på grund av skivomslaget.

Fördomarna säger att cajunfolket nog är en av de bonnigaste folkgrupperna på jorden. De lever i Louisianas sumpmarker och gifter sig uteslutande med helsyskon och tamboskap.

För att bryta av mot denna felaktiga bild har de illustrerat skivan med en bild av två personer som ser våldsamt invalade ut, sittande på farstubron till ett skevt hus.

Personen till vänster får vi förmoda är en kvinna. Ögonen står hur som helst, minen är sammansnörpt och stolen är i färd med att rasa ihop till höger. Hon har bara en fot, men den är å andra sidan enormt stor och luden. Och ja, den har sex tår.

Till höger om henne sitter hennes son, bror tillika make iförd stråhatt. Klädedräkten är som en karikatyr av en hillybilly från södern, och släktskapet med traktens fauna syns tydligt genom att mannen har klor."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1127

Freddy Weller: Games People Play In på listan 16 augusti 1969 Låg kvar i 1 vecka, Högsta placering: 8