Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

söndag 26 juli 2015

John Bark: Pappersvargen - Bokomdöme

Pappersvargen
Av John Bark
Barking Dog Publishing 2009
ISBN 9789197609043, Pocket, 215 sidor
Underrubriken till denna bok är En tidningsthriller, och det stämmer gott. Även om vargproblematiken också tar en stor plats i intrigen.

Rikkard får i uppdrag att göra om Sundsvallsbladet till en tabloid. Väl på plats – naturligtvis inkvarterad på Hotel Knaust – finner han att det han trodde var ett rutinuppdrag i stället utvecklar sig till en thrillerartad mardröm.

Han möts av motstånd från inflytelserika journalister och han hamnar mitt i en uppblåst och hetsig vargjakt. Där finns de som propagerar för internet-tidningar och dessutom en engelsk mediekung som hatar papper. Ett brokigt persongalleri. När sedan chefredaktören försvinner ställs det mesta på sin spets.

Berättelsen rullar på med en viss humor även om intrigen känns skruvad som den värsta Keplerhistoria. Det är svårt att ta annat än tidningsarbetet på riktigt allvar.

Men det är underhållande och ganska spännande. Inblickarna i arbetet på en tidningsredaktion är informativa och initierade.

Betyg: 2 tomteluvor  

Inga kommentarer: