onsdag 12 augusti 2020

Florence Wetzel: The woman who went overboard - Bokomdöme

The woman who went overboard

Av Florence Wetzel

Books on Demand, 2020

ISBN 9789179694081, Häftad, 384 sidor

 

Jag har tidigare recenserat författarens The grand man. Det här är hennes andra roman i serien, båda har undertiteln A Scandinavian thriller. Stockholm har nu bytts mot Norge. Skådeplatsen är till stor del ett norskt kryssningsfartyg.

Färden går från Bergen och norrut till Kirkenes, och sedan åter. Agnes Andersson är svensk-amerikanska och har fått kryssningen i present av sin dotter. Hon söker en man att gifta sig med och kan nästa gå över lik för att få som hon vill. På båten träffar hon norske Einar och han är perfekt. Men Einar, som söker en kvinna, föredrar Pamela som är Agnes nyvunna vän.

Pamela faller överbord under oklara omständigheter och lämnar vägen till Einar öppen för Agnes. Är det Agnes som ligger bakom Pamelas öde? Det finns de som tror det.

Läsaren får följa det psykologiska spelat mellan kontrahenterna under kryssningen. Agnes är extremt konspiratorisk och är kanske inte den trevligaste människan på jorden. I alla fall inte om man tittar bakom hennes kulisser.

Författaren är mycket intresserad av Skandinavien och det lyser igenom oavbrutet. Den engelska texten är kryddad med svenska ord och det fikas i all oändlighet.

Jämfört med den första boken i serien saknar jag mer av den stilla humor som fanns där. Det gör den här boken lite pladdrig och utdragen.

Betyg: 2 tomteluvor  

 Foto: Helena Berzelius

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2