Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

onsdag 22 december 2010

Veckans låt 90

Den 8 januari 1966 hamnade den svenska gruppen Lenne & The Lee Kings etta på Tio i Topp med Stop The Music. De avslöjades dock som fuskare eftersom de lyckats komma över biljetter till sändningen och delat ut bland sina fans. Resultatet ströks och förra veckans låt med The Beatles blev etta i stället. Men här på bloggen är vi inte knussliga och tycker att kuppen egentligen var ganska gullig.

The Lee Kings frontfigur och sångare hette Lenne Broberg, född 1940, död 1991. De hade två ettor på Tio i Topp och den här var den första. De övriga medlemmarna vid denna tid var Bengt Dahlén (gitarr), Bjarne Möller (gitarr), Olle Nordström (bas) och Lasse Sandgren (trummor).

Lenne Broberg fick en stor hit på Svensktoppen 1968 med Mälarökyrka. The Lee Kings var också det sista band som spelade på Nalen i Stockholm innan detta legendariska spelställe lades ner 1967. Tack och lov är det numera öppnat igen. Här visar vi en liveinspelning från en revival med svenska 60-talsband:

Inga kommentarer: