Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 16 december 2010

Adventskalendern Lucka 17

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.
Melodifestivalen 1982 Chips: Dag Efter Dag (Lasse Holm/Monica Forsberg)
Chips bestod vid denna tid av sångerskorna Elisabeth Andréasson och Kicki Danielsson och blev den första i raden av segermelodier från Bert Karlssons skivbolag Marianne. De hade inget motstånd i finalen även om fjärdeplacerade Chattanooga sedemera har blivit kultförklarade med sin låt Hallå Hela Pressen.

Chips fick nästan dubbelt så många poäng som tvåan Någonting Har Hänt med Lena Ericsson. Juryn var indelad i åldersgrupper och det var egentligen bara gruppen mellan 30 och 35 år som inte var helt sålda på vinnaren. Denna final var den första där man röstade fram fem bidrag som fick framföras ytterligare en gång. Eftersom TV-tittarna också höll på Chips klagade de istället på att programledaren Fredrik Belfrage hade en trendigt uppvikt skjortkrage.

Kicki Danielsson tackade Björn Skifs för vinsten. Han var ju inte med. Hon hade kommit tvåa efter honom två gånger tidigare. I Eurovisionfinalen blev Sverige åtta. Observera att kompositören själv, Lasse Holm, är med och låtsasblåser saxofon.

2 kommentarer:

maria sa...

Hahahaa detta är så roligt att kolla in varje morgon vad dagens lucka bjuder på för låt
Kläderna......hmm

syster yster sa...

det är ju snart jul så jag drar en önskning till
Johnny Logan What's Another Year