Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

onsdag 22 december 2010

Adventskalendern Lucka 22

Ett önskemål om Afro-Dite på julafton har kommit in. Fler förslag? Skriv i kommentaren.
Eurovision Song Contest 1958 - Frankrike
André Claveau: Dors Mon Amour (Hubert Giraud/Pierre Delanoë)
I Avro-Studio i holländska Hilversum tog Frankrike hem en mycket knapp seger före det första årets vinnare, Lys Assia från Schweiz. Svenskarna gillade schweizarna bäst, men Frankrike tog ändå hem vinsten, mycket p g a röster från Danmark, Österrike och Italien. Alice Babs som var i kalendern i går kom fyra.

Den mest kända låten från denna tävling var annars den som kom trea och populärt brukar kallas för Volare. Det är nu bara ett upprepat ord i texten, den heter egentligen Nel Blu Dipinto Di Blu (I Det Blå Målat I Blått). Det var Italiens bidrag och framfördes av Domenico Modugno. Den fick dessutom framföras två gånger eftersom den inte gick ut till alla länder vid första försöket. Bl a till Sverige p g a ett länkfel i Köpenhamn som det stod i rutan.

Den svenska juryn satt i Göteborg eftersom det inte fanns någon direkt TV-länk från utlandet till Stockholm. TV-nätet var under uppbyggnad inför det fotbolls-VM som skulle komma att arrangeras i Sverige senare på året. Juryn leddes av Tage Danielsson, men där satt också Ulf Peder Olrog, Åke Falck, Sten-Åke Cederhök mfl. Men inga kvinnor naturligtvis.

Så här såg det ut när han fick sjunga vinnarreprisen:

Inga kommentarer: