Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

söndag 19 december 2010

Adventskalendern Lucka 20

Nu är det snart för sent att önska sig ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Ta chansen! Skriv i kommentaren. Och vad ska det vara i luckan på julafton? Herreys? Eller någon av mina favoriter, France Gall eller Claes-Göran Hederström?
Eurovision Song Contest 1979 - Israel
Gali Atari & Milk And Honey: Hallelujah (Kobi Oshrat/Shimrit Orr)
Israelerna tog en hemmaseger eftersom de arrangerade efter vinsten 1978. Lokalen var Binyanei Ha'ooma i Jerusalem. Det var jämnt mellan Israel, Spanien och Frankrike, men Israel spurtade med många tolvor, bl a från Sverige. Den mest minnesvärda låten var annars den Västtyska Dshinghis Kahn med gruppen med samma namn som låten.

Turkiet drog sig ur efter påtryckningar från arabstaterna. Tävlingen hölls ju i Jerusalem. I Storbrittanien var det strejk som vanligt. Denna gång bland ljudteknikerna. Juryn fick därför låtarna tillsända på kassettband. Hallelujah hade skickats in till den israeliska uttagningen redan året innan, men bedömts för svag. Ted Gärdestads Satellit kraschlandade och kom trea från slutet. Det var det här året som de hade fullkomligt obegripliga presentationssnuttar innan bidragen:

1 kommentar:

Maria sa...

Julafton:Never Let It Go. Afro-dite