Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

lördag 11 december 2010

Adventskalendern Lucka 11

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.
Melodifestivalen 1973 Malta/Nova: Sommar'n Som Aldrig Säger Nej/You're Summer(Carl-Axel & Monica Dominique/Lars Forsell)
Önskad av Sanna
Det var ett stort år för Melodifestivalen. Göran Fristorp och Claes af Geijerstam kallade sig för Malta och vann. Men där fanns många tävlande låtar som sedan blev stora hits t ex. Ted Gärdestad med Oh, Vilken härlig dag som kom fyra, Lars Berghagen med Ding Dong som kom sjua och inte minsta ABBA med Ring, Ring som kom trea.

Den svenska juryn var kompletterad med utländska representanter och de flesta satsade på Malta. TV-tittarna var däremot i uppror. ABBA var den stora favoriten hos den breda publiken. Lars Forsell som satt i Svenska Akademin fick mycket kritik för textraden Dina bröst är som svalor som häckar. Lars själv tog kritiken lugnt, men medgav att han skrivit texten under stark tidspress, på 12 timmar.

I den internationella finalen bytte Malta namn till Nova för att inte förväxlas med landet med samma namn, trots att de inte deltog. De framförde också låten på engelska , och den kritiserade textraden översattes till Your breasts are like swallows a-nestling. De slutade på femteplats.

Inga kommentarer: