lördag 1 oktober 2022

Jenny Rogneby: Medlaren - Bokomdöme

 

Medlaren

av Jenny Rogneby

Ordfront 2022

ISBN 9789177752219, Inbunden, 487 sidor

 

I samband med förlagsbyte har författaren passat på att börja på en ny serie. Bra tycker jag som hade tröttnat lite på Leonaserien. Den hade på något sätt nått vägs ände.

Huvudperson nu är Angela Lans. Hon är professionell medlare. Grundat på ett verkligt fall har Jenny Rogneby skrivit en spännande roman en medling mellan en brutal våldtäktsman och hans offer. Det är ett nytt projekt som både ska hjälpa den drabbade och gärningsmannen att gå vidare i sina liv.

Till att börja med går allt enligt plan. I alla fall någorlunda. Men så småningom blir det mer och mer komplicerat och det visar sig att det finns hemligheter och förhållanden som ännu inte nått dagens ljus.

Jenny Rogneby skriver kunnigt, initierat och engagerande. Boken och ämnet är definitivt intressant, men där finns kanske lite för tydliga pekpinnar. Framför allt när det gäller problem som rasism och ämnen som feminism. Kanske hade också romanen mått bra av att kortas cirka 100 sidor. Det håller inte riktigt för den stora sidmängden.

Det är ändå en bra start på den nya bokserien och det känns spännande att få veta vad Angela Lans ska få för intressanta fall framöver.  

Betyg: 4 tomteluvor  


Foto: Mikael Eriksson


Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1127

Freddy Weller: Games People Play In på listan 16 augusti 1969 Låg kvar i 1 vecka, Högsta placering: 8