Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

söndag 2 oktober 2011

Crash - Filmomdöme

Crash
2004, Regi: Paul Haggis
Crash vann en Oscar för bästa film 2006. Den var också nominerad till Bästa originalmanus och Bästa filmredigering. Jag har lite svårt att förstå att den fick priset. Det är absolut ingen dålig film, men visst fanns det fler som var bättre.

Till en början blir jag bara irriterad. Man kastas från den ena situationen till nästa i snabba klipp och det är svårt att få till ett sammanhang. Men efterhand klarnar det och jag förstår vad regissören är ute efter. Han visar att det under varje sten, i varje människa bor en liten smula rasism, eller ibland ganska mycket. Dessutom handlar filmen om aggressioner. Förutom att alla karaktärerna är mer eller mindre rasistiska besitter de en ilska som tas ut på andra. Allt i syfte att vinna egna fördelar.

Man får följa några människor under ett dygn i Los Angeles när deras till en början skilda liv leder till en räcka tillfälliga sammanträffanden.

Men eftersom det är en amerikansk film blir sens moralen och slutet därefter. Men det ska jag inte avslöja.

Betyg: 3 tomteluvor

Inga kommentarer: