Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 27 oktober 2011

En tecknad Sjöwall/Wahlöö

Maj Sjöwall & Per Wahlöös klassiska Beckdeckare Den skrattande polisen har blivit seriebok - i Frankrike. Roger Setier har omarbetat och Martin Viot har tecknat. De har gjort en omfattande research och bl a kontaktat Spårvägsmuseet för att få ritningar till den gamla Leylanddubbeldäckare där boken börjar med ett mord på polisen Åke Stenström. Det blev inte helt prickfritt - i den franska versionen heter han Äke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vilken kul idé! Tycker att fler borde hoppa på serietåget och omvandla en del av deras böcker till serier. Nu är jag visserligen inte helt insnöad på seriealbum, men det skulle kanske locka över oss något skeptiska...:-)

Älskar bokformatet, men det är kul om man kan locka extra läsare till en genre på det sättet.

Nisse Scherman sa...

Visst är det roligt. Jag har beställt albumet från Frankrike. Det kommer väl om någon vecka. Jag kan bara påminna mig att detta gjorts på en svensk deckare förut. Stieg Trenters Roparen. Jens Lapidus har ocså gett ut en seriedeckare, men den grundade sig inte på en bok.